















HERBATA ZIELONA NATURALNA
to jedna z najbardziej popularnych chińskich herbat, o delikatnym, kwiatowym i słodkawym smaku oraz złotym kolorze.
Liście - wąskie i długie - są ręcznie zwijane.
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: maksymalnie 1,5-2 minuty
Temperatura parzenia: 65-75 °C
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
Temperatura oraz czas parzenia jest bardzo ważny. Jeśli będziemy ich przestrzegać - herbata będzie aromatyczna, delikatna i wyśmienita. Jeśli zaparzymy herbatę w zbyt wysokiej temperaturze czy też zbyt długo - stanie się gorzka.
HERBATA NADAJE SIĘ:
- delikatna
- kwiatowy posmak
- złoty kolor naparu
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.