30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g
30 LAT TRADYCJI ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA na chleb SUSZONY 50g

ZAKWAS ŻYTNI DO WYPIEKU CHLEBA suszony 50g 30 LAT TRADYCJI PIECZENIA CHLEBA

9,47 zł
Brutto

ZAKWAS ŻYTNI SUSZONY z 30-letnią tradycją

ZAKUP DOTYCZY:

  • Zakwasu żytniego suszonego z 30-letnią tradycją

50 gramów

  • instrukcji postępowania z zakwasem - co zrobić krok po kroku z kupionym zakwasem
  • podstawowego przepisu na chleb (+ możliwych modyfikacji)
  • wsparcia mailowego / telefonicznego

JEST TO KONTYNUACJA aż 30-letniej tradycji

przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Oznacza to, że zakwas jest w ciągłej produkcji od ponad 30 lat. Sprzedawany zakwas jest jego suszoną wersją.

O ZAKWASIE:

- jest to suszony zakwas, nie zakwas instant. Taki zakwas wybudzamy (dodając wody) i dokarmiamy mąką żytnią typ 2000. Dzięki temu mamy aktywny zakwas, który dokarmimy i upieczemy z niego chleb. Najlepiej wybudzić całość czyli 50 gramów, aby móc zostawić ok. 1/3 wybudzonego zakwasu na dokarmienie. Oznacza to, że nie trzeba za każdym razem kupować nowego suszonego zakwasu, a jedynie nauczyć się dbać / dokarmiać zakwas.

- do wykonania chleba nie potrzeba dodatkowych drożdży.

- instrukcja jak wybudzić zakwas i upiec chleb - dodawana jest do każdego zakupu

- (suszony) zakwas przechowujemy w temperaturze pokojowej. Dopiero zakwas wybudzony przechowujemy w lodówce. Taki wybudzony (aktywny) zakwas dokarmiamy raz na tydzień jeśli nie pieczemy chleba (więcej informacji: we wpisie)

- zakwas w wersji uśpionej (suszony) może być być przetrzymywany długie miesiące (jak nie lata).

Po upieczeniu chleb nadaje się do spożycia do tygodnia. Można również go mrozić.

OPIS PRODUKTU:

Marka: KAMELEON kulinarny

Producent: ARTEGON Joanna Grzybowska

Waga netto: 50g

Składniki: zakwas chlebowy żytni suszony (mąka żytnia 2000, woda).

Szczegółowe informacje dot. wypieku - w ulotce wysyłanej z zakupem.

CO POTRZEBA BY UPIEC SWÓJ PIERWSZY CHLEB NA suchym ZAKWASIE ŻYTNIM?

★ suchy zakwas żytni / na ulotce podana jest proporcja na 1 chleb z wykorzystaniem 35 gramów, ale wybudza się 50 gramów, aby mieć aktywny zakwas na następny chleb.

★ mąka żytnia razowa czyli typ 2000

★ żytnia chlebowa + mąka np. pszenna, orkiszowa, płaskurka (lub inna wg przepisu)

★ woda

★ sól

★ opcjonalnie: ziarna: pestki słonecznika, dyni, siemię lniane

Pieczenie chleba na zakwasie jest bardzo łatwe i nieskomplikowane, a zakwas suszony możemy użyć w dogodnym dla nas momencie.

Kto raz spróbuje.. będzie Mu ciężko wrócić do "sklepowego" pieczywa - zachęcam gorąco by spróbować zdrowego, pysznego pieczywa :)

Poniżej zdjęcia pieczywa z wybudzonego zakwasu wg proporcji podanej na ulotce (ulotka dołączana do zakupu).

AKTUALNIE wysyłany zakwas jest bardziej zmielony niż na zdjęciu poniżej aby łatwiej go było Państwu wybudzić.

PAKOWANIE:

  • opakowanie doypack z etykietą + papierowa ulotka.

ZAPRASZAM NA INNE nasze AUKCJE :)

____________________

W OFERCIE

POSIADAMY

SZEROKI WYBÓR

MĄKI

pakowana po 1Kg i 5KG.

mąka PSZENNA:

  • 450
  • 500
  • 650
  • 750 - chlebowa
  • pełnoziarnista
  • graham
  • 00 - na pizzę

mąka PSZENNA ORKISZOWA:

  • jasna
  • pełnoziarnista

mąka ŻYTNIA:

  • 720 - chlebowa
  • pełnoziarnista
  • razowa - 2000 / polecamy do dokarmiania zakwasu

oraz OTRĘBY pszenne i orkiszowe

MĄKI DOSTĘPNE NA POZOSTAŁYCH AUKCJACH

13206871284

Opis

Kod producenta
KAMELEONKULINARNY Zakwas żytni suszony
Nazwa handlowa
Zakwas żytni suszony
Rodzaj
mąka żytnia

Na razie nie dodano żadnej recenzji.