


Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo
W porównaniu z mąka zbożową jest kilkakrotnie
Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B.
Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np.
Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika.
Zawartość podstawowych składników w suchej masie:
1355 kJ /100g
Masa netto: 500 g
Składniki: żołędzie eko 100%
Data ważności: 05.01.2026
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.