


__
Na mąkę wybierane są tylko jasne, grube i mięsiste kłącza, dokładnie oczyszczone i wysuszone.
Mąka z perzu charakteryzuje się
Charakteryzuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Mąkę z perzu można wykorzystać jako
(w proporcji 2/3 mąki pszennej i 1/3 mąki z perzu) i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę pszenną np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z perzu).
producent: DARY NATURY
waga: 250g
SKŁADNIKI:
mąka z perzu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
** - Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.