PEKTYNA 24g NA 2 kg OWOCÓW DOMOWE PRZETWORY DŻEMY Bez Glutenu Celiko
PEKTYNA 24g NA 2 kg OWOCÓW DOMOWE PRZETWORY DŻEMY Bez Glutenu Celiko
PEKTYNA 24g NA 2 kg OWOCÓW DOMOWE PRZETWORY DŻEMY Bez Glutenu Celiko
PEKTYNA 24g NA 2 kg OWOCÓW DOMOWE PRZETWORY DŻEMY Bez Glutenu Celiko

PEKTYNA 24g NA 2 kg OWOCÓW DOMOWE PRZETWORY DŻEMY Bez Glutenu Celiko

6,48 zł
Brutto

PEKTYNA do Wyrobów Domowych Przetworów 24g

1 opakowanie - na 2 kg cukru!

Pektyna naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym, bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad.

Produkt bezglutenowy (PL-064-088)

Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):

  • Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.
  • Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.
  • Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.
  • W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

Składniki do przygotowania dżemu - na opakowaniu.

f5a7299d4b9ea5ed25ab9359c7bd

Pektyna do wyrobu domowych przetworów owocowych. Produkt bezglutenowy.

Składniki: pektyny.

Może zawierać: mlekosoję i ich produkty pochodne.

f5a7299d4b9ea5ed25ab9359c7bd
14987919163

Opis

Stan
Nowy
Kod producenta
5900038002623
Nazwa handlowa
Pektyna
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.03
Cechy dodatkowe
ekologiczne
Certyfikat
Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa
Produkt nie zawiera
glutenu
Smak
naturalny

Na razie nie dodano żadnej recenzji.