
UWAGA! OBNIŻKA CENY ZE WZGLĘDU NA KRÓTKĄ DATĘ WAŻNOŚCI!Najlepiej spożyć przed końcem: 06/03/2025
TORRAS
Czekolada
Torras Stevia mleczna z migdałami 125g
125G
BEZ CUKRU
BEZ GLUTENU


TORRAS Czekolada mleczna z migdałami 125g. Bez cukru, bez glutenu, słodzona słodzikiem: glikozydem stewiolowym i erytrytol.
Informacja dla diabetyków: 40g = 1WW*
Składniki:
- masło kakaowe,
- mleko w proszku pełne 22,5%,,
- substancje słodzące: erytrytol 11%, glikozyd stewiolowy 0,018%,
- inulina,
- miazga kakaowa,
- migdały 10%,
- odtłuszczone mleko w proszku 9%,
- emulgator: lecytyna słonecznikowa,
- naturalny aromat waniliowy,
- masa kakaowa min. 35%
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 2116 kJ / 510 kcal
- Białko - 13g
- Węglowodany - 25g
- w tym cukry - 13g
- w tym poliole - 11g
- Tłuszcze - 42g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 23g
- Błonnik 14g
- Sól 0,4g
Zalety Stewii:
- Stewia pozwala na spożywanie słodkich posiłków przez diabetyków. W 2008 roku WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) wydała opinię na temat stewii. Na podstawie 16 tygodniowej obserwacji osób chorujących na cukrzycę typu drugiego, spożywających stewię, ustalono, że dawka stewiozydów do 4mg na kilogram masy ciała w ciągu dnia nie wywołuje żadnych objawów ubocznych.
- Spożywanie stewii nie jest ponadto obarczone ryzykiem rozwoju bakterii wywołujących próchnicę zębów.
- Wykorzystanie stewii pozwala na produkcję smacznych, bezpiecznych słodyczy dla chorujących na cukrzycę. Spożywanie, w ograniczonych ilościach, słodyczy z zerową zawartością cukru, zawierających stewię, jest racjonalnym rozwiązaniem. Produkowane są między innymi kremy oraz czekolady ze stewią.
- Czysta stewia pozostawia, wyczuwalny dla części ludzi, delikatny posmak. W celu wyeliminowania posmaku często łączy się stewię z innymi słodzikami, np. erytrolem, w celu wytworzenia zamiennika cukru. Mieszanki takie są bezpieczne dla diabetyków.


Najlepiej spożyć przed końcem: 06/03/2025
Na razie nie dodano żadnej recenzji.