



Barwnik spożywczy, idealny do tworzenia oryginalnych ciast i deserów. Wystarczy wymieszać z lukrem, kremem bądź ciastem. Dlaczego warto? - jest poręczny i łatwy w dozowaniu, - posiada wszechstronne zastosowanie, - można uzyskać różne odcienie tego samego koloru. Jedno opakowanie starcza aż na 200 g lukru lub 500 g masy/kremu/ciasta. Polecamy kolor niebieski - zostań artystą wypieków.
do barwienia: mas, kremów, lukrów, ciast, deserów
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Sposób użycia: 1. Przed otwarciem tubkę ugnieść palcami. 2. Odciąć końcówkę tubki. 3. Barwnik stopniowo, w małych ilościach wyciskać do barwionej masy. 4. Masę starannie wymieszać z barwnikiem do uzyskania jednolitej barwy.
Więcej wskazówek znajduje się w środku opakowania.
Dozowanie:
nie przekraczać 1 tubki na 500 g masy/kremu/ciasta/deseru lub na 100 g lukru.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej tubce przez ok. 1 miesiąc.
syrop glukozowy. cukier. woda. substancja żelująca (karagen). regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu). barwnik (błękit brylantowy FCF). substancja konserwująca (sorbinian potasu)
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.