




na 16 porcji
Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego! Wystarczy dodać jaja, tłuszcz i mleko, wymieszać i upiec. Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Na opakowaniu znajdziesz przepis na Babkę Wielkanocną i Muffinki. Smacznego Dnia! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), błonnik z cykorii, aromat, sól
Możliwa obecność MLEKA.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 100g: Energia: 1395 kJ, Energia: 333 kcal, Tłuszcz : 14 g, w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,9 g, Węglowodany : 45 g, w tym Cukry : 22 g, Białko : 5,5 g, Sól : 0,77 g, Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). 1 porcja = 43 g : Energia: 600 kJ, Energia: 143 kcal, Tłuszcz : 6,1 g, w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 1,7 g, Węglowodany : 19 g, w tym Cukry : 9,6 g, Białko : 2,4 g, Sól : 0,33 g, Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). (%*): Energia: 7%, Energia: 7%, Tłuszcz : 9%, w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 9%, Węglowodany : 7%, w tym Cukry : 11%, Białko : 5%, Sól : 6%, Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.