




______________________________
Jej smak zaczerpnięty został z kulinarnych wypraw do Północnej Afryki. Ziarna czerwonej soczewicy i mieszanka przypraw sprawiają, że zupa nie tylko jest aromatyczna, ale również pożywna. Babcia Zosi zupę z soczewicy gotuje nieco dłużej, aby ziarna z soczewicy rozpadły się, a zupa nabrała jedwabistego smaku.
✔ Danie wegańskie
✔ Bez cukru
______________________________
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
3. Proponuję podawać z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego (po łyżce na talerz).
______________________________
Soczewica czerwona min. 30%, makaron z PSZENICY durum, warzywa suszone (marchew, pomidor, cebula, czosnek, natka pietruszki), soczewica zielona min. 7%, kasza kukurydziana, płatki drożdżowe, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), mąka ziemniaczana, przyprawy (sól, kurkuma, kozieradka, czosnek, kmin rzymski, GORCZYCA biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chilli).
Może zawierać mleko, seler, orzechy.
Opakowanie: Karton + folia
______________________________
Wartość odżywcza na 100 ml gotowego produktu:
_____________________________
Bez konserwantów
Bez barwników
______________________________
● BARSZCZ CZERWONY
● POMIDOROWA Z RYŻEM
● ZUPA Z SOCZEWICY
● KRUPNIK
● BOROWIKOWA Z ŁAZANKAMI
● ZUPA GROCHOWA
● JARZYNOWA z dynia i cukinią
● ŻUREK Z BOROWIKAMI
Pozostałe smaki dostępne są na pozostałych aukcjach.
Polecamy oferty w mixach, aby spróbować wszystkie smaki smaków i wybrać swój ulubiony !
Najlepiej spożyć przed : 28/07/2025
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.