





















HERBATA ZIELONA NATURALNA
GYOKURO to herbata najwyższej jakości, pochodzi z pierwszych, wiosennych zbiorów listków. Uważana jest za najlepszą zieloną herbatę na świecie. Ma mocniejszy, bogatszy smak niż Sencha.
Charakterystyczne dla herbaty jest ciemno-zielony susz, a napar jest bardzo aromatyczny.
Posiada dużą zawartość immuno-globulin, które są odpowiedzialne za funkcje obronne naszego organizmu (odporność).
Jest herbatą z półki PREMIUM, parzy ją się w dość krótko w dosyć niskiej temperaturze - 50-60 °C.
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: 2-2,5 minut
Temperatura parzenia: 50-60 °C
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
Temperatura oraz czas parzenia jest bardzo ważny. Jeśli będziemy ich przestrzegać - herbata będzie aromatyczna, delikatna i wyśmienita. Jeśli zaparzymy herbatę w zbyt wysokiej temperaturze czy też zbyt długo - stanie się gorzka.
HERBATA:
- aromatyczna, bogaty smak
- susz jest bardzo ciemny
- zawiera dużą ilość immuno-globin (odporność)
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.