















HERBATA ZIELONA NATURALNA
To chińska herbata o drobnych, płasko prasowanych, ciemnozielonych listkach. Charakteryzuje się świeżym aromatem i łagodnym smakiem. Nadaje się również jako baza do własnych mieszanek smakowych, jeśli chcemy dodać suszone owoce, płatki kwiatów.
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: maksymalnie 1,5-2 minuty
Temperatura parzenia: 65-75 °C
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
Temperatura oraz czas parzenia jest bardzo ważny. Jeśli będziemy ich przestrzegać - herbata będzie aromatyczna, delikatna i wyśmienita. Jeśli zaparzymy herbatę w zbyt wysokiej temperaturze czy też zbyt długo - stanie się gorzka.
HERBATA NADAJE SIĘ:
- do picia sama bez niczego
- jako baza do własnych mieszanek smakowych
- jest idealna do produkcji kombuchy
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.