



















HERBATA ZIELONA NATURALNA
To chińska herbata o dużych, płaskich liściach.
Pochodzi z drugiego zbioru (pod koniec lata) z ogrodu Guangwang.
Jest produkowana przy użyciu japońskich sposobów obróbki zielonych herbat. Japończycy piją ją do wszystkich posiłków - uważana jest za herbatę codzienną.
Herbata pochodzi z upraw ekologicznych - uprawiana jest bez użycia nawozów sztucznych ani oprysków (herbata certyfikowana)
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: maksymalnie do 3 minut
Temperatura parzenia: 60-70 °C
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
Temperatura oraz czas parzenia jest bardzo ważny. Jeśli będziemy ich przestrzegać - herbata będzie aromatyczna, delikatna i wyśmienita. Jeśli zaparzymy herbatę w zbyt wysokiej temperaturze czy też zbyt długo - stanie się gorzka.
HERBATA:
- do picia przez cały dzień
- o dużych, płaskich liściach
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.