



















HERBATA ZIELONA
Skład:
Sencha, kwiat róży, malwy i słonecznika, aromat mango i bergamotki
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: maksymalnie 3 minuty
Temperatura parzenia: 60-70 °C
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
Temperatura oraz czas parzenia jest bardzo ważny. Jeśli będziemy ich przestrzegać - herbata będzie aromatyczna, delikatna i wyśmienita. Jeśli zaparzymy herbatę w zbyt wysokiej temperaturze czy też zbyt długo - stanie się gorzka.
HERBATA:
- o złożonym smaku
- delikatna, kwiatowa
- bardzo aromatyczna
- przy każdym parzeniu wydobywa się inna nuta
Poprawne parzenie herbaty DUCH PORANKA w celu wydobycia smaku i aromatu:
★ Herbatę możemy parzyć do 3 razy
★ Używamy 1 łyżeczkę suszu na szklankę / filiżankę
★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.
★ Nie przekraczamy maksymalnego czasu parzenia czyli 3 minut, 2-gie parzenie troszkę krócej.
Dłuższe parzenie powoduje wydzielanie się garbników przez co napar może stać się gorzki (to również hamuje wchłanianie magnezu i żelaza - mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu).
★ Herbatę parzymy w temperaturze 70 °C
★ Używamy świeżej, najlepiej filtrowanej, wody
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.