



Bez nich trudno sobie wyobrazić Grecję. Oliwki – bo o nich mowa, to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je na różnych etapach dojrzewania albo poddaje niewielkiej obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę.
Skład: oliwki, woda, pasta serowa 3%, (woda, ser(mleko, podpuszka , serwatka, enzymy mleka), Penicillium Roquefort, emulgulator fosforan sodu, sól), stabilizator algiinian sodu), sól, wzmacniacz smaku glutaminian sodu, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, aromat.
Produkt pasteryzowany.
Produkt może zawierać: pestki lub ich fragmenty.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 667 kJ /162 kcal Tłuszcz 17,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g Węglowodany 0,1 g w tym cukry 0,1 g Błonnik 2,4 g Białko 1,0 g Sól 3,5 g
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.