



Bez nich trudno sobie wyobrazić Grecję. Oliwki – bo o nich mowa, to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je na różnych etapach dojrzewania albo poddaje niewielkiej obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę.
Skład: woda, oliwki zielone Manzanilla, pasta paprykowa 3% (papryka, woda, stabilizator - alginian sodu), sól, wzmacniacz smaku - glutaminian sodu, regulator kwasowości - kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Produkt pasteryzowany.
Produkt może zawierać: pestki lub ich fragmenty.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 595 kj / 144 kcal Tłuszcz 15,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g Węglowodany 0,1 g w tym cukry 0,1 g Błonnik 2,5 g Białko 1,0 g Sól 3,5 g
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.