













marka: Dania Babci Zosi
Kaszotto z grzybami i natką pietruszki 200g
Producent sys tworzy proste w przygotowaniu, a jednocześnie zdrowe i pożywne dania na bazie zbóż, suszonych warzyw i owoców. Kaszotto - polska wersja risotta, której podstawą są rodzime kasze, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Kasza to bogate źródło witamin i składników odżywczych. Z odpowiednio dobranymi składnikami, aromatycznymi przyprawami i gęstym sosem tworzy pyszny i sycący posiłek. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.
Składniki
kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.
Alergeny
Produkt zawiera seler, gluten i gorczycę. Może zawierać: mleko, orzechy.
Sposób użycia
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty
Tabela wartości odżywczych Wartość energetyczna
w 100g produktu
346kcal
1 448kJ
Tłuszcz, w tym: 6,7g - kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g Węglowodany, w tym: 64g - cukry 4,6g Błonnik 4,6g Białko 12g Sól 1,02g Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Kraj pochodzenia
Polska
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.