




To ta Mąka
Kasza manna to łatwa i szybka w przyrządzaniu kasza.
Otrzymywana podczas przemiału pszenicy na mąkę.
Zawiera wiele składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kasza manna posiada dużą wartość odżywczą oraz jest lekkostrawna dlatego nadaje się idealnie do żywienia nawet najmłodszych dzieci.
Polecana także osobom cierpiącym na choroby układu trawiennego. Nie podrażnia żołądka, dlatego może być stosowana z powodzeniem przy schorzeniach wrzodowych.
Służy do wyrobu kleików i kaszek z dodatkiem owoców. To gwarant udanych potraw i wyrobów cukierniczych.
Składniki:
Bielmo mączne pszenicy
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna:
1457 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 77 g, w tym cukry 0,1 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 8,7 g
Sól: 0,01 g
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.