HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g
HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g

HERBATA czerwona PU-ERH PUERH 6-LETNI ORGANIC 50g

12,30 zł
Brutto

HERBATA CZERWONA (post-fermentowana, leżakowana)

PU-ERH (PU ERH, PUERH) 6-LETNI (SZEŚCIOLETNI) ORGANIC!

To herbata Pu-Erh ze słynnego ogrodu herbacianego, niedaleko miasta Pu’er w południowo-wschodniej prowincji Yunnan w Chinach, herbata leżakowana i dojrzewająca przez minimum 6 lat. To miejsce, gdzie herbaty uprawiane są bez pestycydów, sztucznych nawozów i substancji chemicznych dzięki czemu ogród - Dongzhai (jako jeden z nielicznych ogrodów herbacianych ogrodów w Chinach) uzyskał certyfikat czystości biologicznej "fairbiotea". To bardzo ważny certyfikat przyznawany przez niezależne, europejskie ośrodki badawcze.

Pu-erh to rodzaj herbaty nazywaną post-fermentowaną, leżakowaną. Liście poddawaane są procesowi tzw. fermentacji nieenzymatycznej, która zachodzi w bardzo mocnym stopniu przy udziale specjalnych szczepów bakterii i mikroorganizmów. Dzięki temu procesowi uzyskiwany później napar jest ciemny, mocny, ziemisty w smaku, o intensywnym i niepowtarzalnym aromacie!

Herbata pita po każdym posiłku doskonale wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.

8fcf489946daa06613fa24a98c8f

Opakowanie: 50 gramów

Czas parzenia: 2-3 minuty

Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy

Temperatura parzenia: 95 °C

Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia, składzie.

Poprawne parzenie herbaty PU-ERH 6-letni organic w celu wydobycia smaku i aromatu:

★ Herbatę parzymy do 3 razy

★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.

★ Jeśli lubimy mocniejsze napary -  wykorzystujemy więcej suszu herbaty (ale zachowujemy odpowiedni czas parzenia)

★ Parzymy od 2 do 3 minut

★ Herbatę parzymy w temperaturze 95 °C

★ Używamy świeżej wodny najlepiej filtrowanej

5cc489e042629f3f0c709708f1a5dd0ea3d248cd89a0228df3e5c9c1276d19474fb2a41195d782d6861b1835704f4241ab0b08c71f4a46de87988d324e638ce772a613aed0d1e7a85d4c4f02b3f26eb018088e05

ZAPRASZAMY NA INNE nasze AUKCJE z herbatami czarnymi, zielonymi białymi :-)

8fcf489946daa06613fa24a98c8f
13286513166

Opis

Stan
Nowy
Kod producenta
KAMELEON KULINARNY PUERH Pu erh 6-letni
Nazwa handlowa
KAMELEON KULINARNY Pu-ERH sześcioletni organic
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.05
Forma
liściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.