













HERBATA CZERWONA (post-fermentowana, leżakowana)
To herbata Pu-Erh ze słynnego ogrodu herbacianego, niedaleko miasta Pu’er w południowo-wschodniej prowincji Yunnan w Chinach, herbata leżakowana i dojrzewająca przez minimum 6 lat. To miejsce, gdzie herbaty uprawiane są bez pestycydów, sztucznych nawozów i substancji chemicznych dzięki czemu ogród - Dongzhai (jako jeden z nielicznych ogrodów herbacianych ogrodów w Chinach) uzyskał certyfikat czystości biologicznej "fairbiotea". To bardzo ważny certyfikat przyznawany przez niezależne, europejskie ośrodki badawcze.
Pu-erh to rodzaj herbaty nazywaną post-fermentowaną, leżakowaną. Liście poddawaane są procesowi tzw. fermentacji nieenzymatycznej, która zachodzi w bardzo mocnym stopniu przy udziale specjalnych szczepów bakterii i mikroorganizmów. Dzięki temu procesowi uzyskiwany później napar jest ciemny, mocny, ziemisty w smaku, o intensywnym i niepowtarzalnym aromacie!
Herbata pita po każdym posiłku doskonale wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: 2-3 minuty
Możliwa ilość zaparzeń: do 3 razy
Temperatura parzenia: 95 °C
Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia, składzie.
★ Herbatę parzymy do 3 razy
★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.
★ Jeśli lubimy mocniejsze napary - wykorzystujemy więcej suszu herbaty (ale zachowujemy odpowiedni czas parzenia)
★ Parzymy od 2 do 3 minut
★ Herbatę parzymy w temperaturze 95 °C
★ Używamy świeżej wodny najlepiej filtrowanej
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.