



























Tota! Mąka pszenna typ 00 idealna do klasycznej foccacii oraz do pizzy. Mąka Tota! typ 00 jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne.
Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 swoim smakiem przypomina tradycyjną pizzę włoską, która uznawana jest za unikalną i najlepszą.
Focaccia jest bardzo podobna do pizzy. Różnica polega na sposobie przygotowania, a dokładnie na procesie wyrastania ciasta. Idealnie smakuje z solą, szałwią i rozmarynem polana oliwą, lub z suszonymi pomidorami i oliwkami.
____
w przypadku niedostępności paczki 5kg w 1 worku wysyłamy 5x 1kg
Mąka wytworzona z pszenicy miękkiej, uniwersalna, bardzo drobno zmielona, typu 00 – o znikomej zawartości popiołów. Typowa włoska mąka wykorzystywana do świeżego makaronu, ciastek, pizzy i bułek. Wypieki dzięki niej mają delikatną strukturę.
Mąka 00 różni się pod wieloma względami od innych mąk. Jest bardzo sypka, śnieżnobiała, lekka i całkowicie pozbawiona obręb. Dzięki tym właściwościom ciasto, które z niej powstaje, jest odpowiednio wilgotne, miękkie w środku, ale chrupiące na zewnątrz. Nie nasiąka sosem, co jest bardzo ważne w przypadku pizzy.
Przedsiębiorstwo P.H.U.P. „K.W.S. ŻABCZYŃSCY” Sp. J. jest wielozakładową firmą działającą w zakresie przetwórstwa zbóż i piekarstwa. Stanowi przykład firmy rodzinnej z wieloletnimi tradycjami, ponad siedemdziesięciu lat pracy w branży zbożowo-młynarskiej.
Przedsiębiorstwo P.H.U.P. „K.W.S. ŻABCZYŃSCY” Sp. J. oświadcza, że mąki pszenne i mąki żytnie z ziarna pszenicy i ziarna żyta pochodzenia polskiego.
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.