SÓL KŁODAWSKA NIEJODOWANA SPOŻYWCZA KAMIENNA biała 1100g 1,1kg KŁODAWA

SÓL KŁODAWSKA NIEJODOWANA SPOŻYWCZA KAMIENNA biała 1100g 1,1kg KŁODAWA

5,68 zł
Brutto

KŁODAWA

SÓL SPOŻYWCZA

KAMIENNA NATURALNA

DO PRZETWORÓW

NIEJODOWANA

1,1kg

1100g

Pakowanie produktu

  • Produkt zapakowany jest w bezpieczne worek producenta o wadze 1kg netto. Na worku znajduje się etykieta z wszelkimi niezbędnymi informacjami.

Sól Kłodawska do przetworów, kamienna, spożywcza, naturalna, niejodowana, 1,1 kg

Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.

Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych).

Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawiera E536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6) ani jodku potasu KI.

Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego (NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Przeznaczenie:

Do bezpośredniego spożycia.

Skład chemiczny:

NaCl - 97,00% min

H2O - 0,50% max

Części nierozpuszczalne w wodzie – 1,5%max.

Przechowywanie:

Sól należy przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i bez obcych zapachów.

f8b933f2408e8a2305d5b1518032

Niejodowana do PRZETWORÓW

Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące. Sól kłodawska zapeni potrawom niepowtarzalny smak. Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania potwierdzają obecność w niej śladowych ilości makro i mikroelementów takich jak:

  • potas,
  • magnes,
  • żelazo,
  • selen,
  • wapń,
  • mangan.

Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.

Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modfikowanych).

Jako jedna  z niewielu soli dostępnych na  rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 ( żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6),  jak również jodku potasu KI.

Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego ( NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Złoże natury sprzed 250 mln lat – Kłodawska Sól kamienna bez dodatków, to klasyczna przyprawa znana od wielu lat. Solą kłodawską poprawimy smak potraw, doskonale i naturalnie zakonserwujemy żywność, posłuży nam jako dodatek do zup, ryb mięs, sosów i przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania żywności.

Jedna z najzdrowszych i najbogatszych soli wydobywanych w Polsce to sól kłodawska, która zawiera wiele mikroelementów, nie jest jodowana.

T. Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku, sól kłodawska niejodowana, nieoczyszczona nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI. Jej przystępna cena sprawia, że dosłownie każdy może mieć tak szlachetny produkt w swoim domu.

f8b933f2408e8a2305d5b1518032
14697127710

Opis

Kod producenta
5902587000952
Nazwa handlowa
Sól kłodawska kamienna niejodowana
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
1.12
Rodzaj
sól kamienna/sól kłodawska
Cechy dodatkowe
superfood
Produkt nie zawiera
antyzbrylaczy
Postać
sól drobnoziarnista

Na razie nie dodano żadnej recenzji.