

Pakowanie produktu
Sól Kłodawska do przetworów, kamienna, spożywcza, naturalna, niejodowana, 1,1 kg
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawiera E536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6) ani jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego (NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Przeznaczenie:
Do bezpośredniego spożycia.
NaCl - 97,00% min
H2O - 0,50% max
Części nierozpuszczalne w wodzie – 1,5%max.
Przechowywanie:
Sól należy przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i bez obcych zapachów.
Niejodowana do PRZETWORÓW
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące. Sól kłodawska zapeni potrawom niepowtarzalny smak. Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania potwierdzają obecność w niej śladowych ilości makro i mikroelementów takich jak:
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 ( żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego ( NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Złoże natury sprzed 250 mln lat – Kłodawska Sól kamienna bez dodatków, to klasyczna przyprawa znana od wielu lat. Solą kłodawską poprawimy smak potraw, doskonale i naturalnie zakonserwujemy żywność, posłuży nam jako dodatek do zup, ryb mięs, sosów i przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania żywności.
Jedna z najzdrowszych i najbogatszych soli wydobywanych w Polsce to sól kłodawska, która zawiera wiele mikroelementów, nie jest jodowana.
T. Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku, sól kłodawska niejodowana, nieoczyszczona nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI. Jej przystępna cena sprawia, że dosłownie każdy może mieć tak szlachetny produkt w swoim domu.
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.