



Oliwki to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je na różnych etapach dojrzewania albo poddaje niewielkiej obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę.
Skład: woda, oliwki zielone Manzanilla, pasta z anchois 3% (woda, anchois, stabilizator - alginian sodu), sól, wzmacniacz smaku - glutaminian sodu, regulator kwasowości - kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Produkt pasteryzowany.
Produkt może zawierać: pestki lub ich fragmenty.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 602 kJ/ 146 kcal Tłuszcz 15,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g Węglowodany 0,0 g w tym cukry 0,0 g Błonnik 2,5 g Białko 1,3 g Sól 3,5 g
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.