

Bez nich trudno sobie wyobrazić Grecję. Oliwki – bo o nich mowa, to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je na różnych etapach dojrzewania albo poddaje niewielkiej obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę.
woda, oliwki zielone (36%), sól, regulatory kwasowości – kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.
Produkt może zawierać: pestki lub ich fragmenty.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 597 kJ / 145 kcal Tłuszcz 15,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g Węglowodany 0,0 g w tym cukry 0,0 g Błonnik 2,8 g Białko 0,9 g Sól 5,0 g
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.