

Vilcacora tradycyjnie wykorzystywana jest przez Indian Asháninka zamieszkujących w peruwiańskiej dżungli. Tamtejsi szamani i uzdrowiciele stosują Vilcacorę w dolegliwościach układu pokarmowego, bólach reumatycznych oraz m.in. jako środek, który pomaga wzmocnić odporność.
Koci pazur jest w Polsce znany również jako Czepota Puszysta lub Vilcacora. To pnącze pochodzące z Ameryki Południowej i Środkowej.
Nalewka z Vilcacory to skoncentrowany wyciąg alkoholowy, nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów (oprócz alkoholu). Do sporządzenia nalewki zostały wykorzystane surowce o najwyższej jakości, które zostały sprowadzone z Peru.
SUPLEMENT DIETY
SKŁADNIKI
Tinctura Uncariae 1:1
wewnętrzna kora kociego pazura (Uncaria tomentsa), alkohol etylowy, woda
SPOSÓB UŻYCIA
Zalecany sposób użycia: 1-2 porcje zakraplacza 2 x dziennie lub według wskazań zielarza-fitoterapeuty lub naturopaty.
Porcję rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.
1 porcja zakraplacza (pipety) odpowiada 0,5 ml. Opakowanie zawiera 100 porcji.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zalecane dziennie spożycie (ZDS) nie zostało ustalone.
Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować w czasie ciąży i laktacji.
Nie przyjmować jednocześnie z lekami przeciwzakrzepowymi lub skonsultować z lekarzem.
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.