

















HERBATA częściowo fermentowana
Składniki: Herbata Oolong, naturalny aromat mleczny
To herbata częściowo fermentowana, o mlecznym aromacie i niepowtarzalnym smaku.
Forma suszu - to zwinięte liście. Herbata jest przez to ciężka objętościowo (w porównaniu do innych herbat). Można ją troszkę porównać do suszu Gun Powder. Dajemy małą ilość do zaparzenia filiżanki (herbata napęcznieje).
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: 1-3 minuty
Temperatura parzenia: 80-85 °C
Ilość zaparzeń: do 4 razy
Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
★ Herbatę możemy parzyć do 4 razy.
★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.
★ Jeśli lubimy mocniejsze napary - wykorzystujemy więcej suszu herbaty (ale zachowujemy odpowiedni czas parzenia)
★ Parzymy do 3 minut.
Dłuższe parzenie powoduje wydzielanie się garbników przez co napar może stać się gorzki (to również hamuje wchłanianie magnezu i żelaza - mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu).
★ Herbatę parzymy w temperaturze 80-85 °C
★ Używamy świeżej wodny najlepiej filtrowanej
- bardzo aromatyczna i wyjątkowa
- o dość jasnym naparze
- o mlecznym posmaku
- można pić również z dodatkiem mleka
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.