






- Pakiet







_______________
po 400g
zestaw zawiera:
Szczegółowe opisy poniżej.
___
sosy można dokupić na pozostałych naszych aukcjach - do wyboru aż 14 rodzajów GOTOWYCH SOSÓW Makłowicz 7 Synowie !
Makaron Fusilli to jeden z najbardziej charakterystycznych włoskich makaronów. Posiada oryginalny kształt spiralnie połączonych skrzydeł, co pozwala mu doskonale łączyć się z każdym typem sosu, który znajdziesz w naszej ofercie. Makaron Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum, a ugotowany al dente jest prawdziwym kulinarnym uniesieniem.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
SKŁADNIKI:
semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Klasyk nad klasykami.
Makaron Spaghetti Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum.
polecamy spróbować nasze propozycje.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
SKŁADNIKI:
Semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Trofie to rodzaj pasty
Makaron Makłowicz i Synowie został wykonywany z semoliny z pszenicy durum, a następnie formowany w małe,
Polecamy szczególnie z naszymi sosami włoskimi! (dostępne 14 rodzajów na pozostałych aukcjach)
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
SKŁADNIKI:
semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
To tradycyjny włoski makaron o kształcie
Samo słowo „fettuccine” oznacza po prostu „małe wstążki”. Makaron Makłowicz i Synowie został przygotowany z semoliny z pszenicy durum, co nadaje mu grubość i wyjątkową sprężystość.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
SKŁADNIKI:
semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 353 kcal
Makaron Penne to uwielbiany przez Włochów (i nie tylko!) typ pasty. A to za sprawą swojej sporej średnicy i specjalnemu żłobkowaniu makaronu, który sprawia, że sos dokładnie wypełnia cały makaron – zarówno jego wnętrze, jak i brzegi.
Świetnie sprawdzi się również w zapiekankach makaronowych.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro
Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
SKŁADNIKI:
semolina z pszenicy durum. Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
____________________________
“Choć od wielu już lat rozprawiam o światowych kulinariach i godnych uwagi produktach, tym razem wyjść będę mógł poza karty książek, ekran komputera czy też telewizora, a rzeczy które cenię i sam wybiorę, trafią dokładnie tam, gdzie ich miejsce: na talerz.”
Robert Makłowicz
____________________________
Marka Makłowicz i Synowie to wynik wieloletniego doświadczenia, wciąż nieustającej chęci poznania kolejnych regionów i ich smaków oraz olbrzymiej wiedzy kulinarnej Roberta Makłowicza w połączeniu z nowoczesnym i świeżym spojrzeniem młodszego pokolenia – synów: Mikołaja i Ferdynanda.
Makłowicz i Synowie to marka rodzinna i tylko taki koncept, według nas, gwarantuje sukces.
Dlaczego? Niezwykle ważnym aspektem przy tworzeniu portfolio produktowego było spojrzenie na produkty i smaki poprzez pryzmat rożnych pokoleń (ojca i synów), doświadczeń i oczekiwań. Ta kombinacja pozwala zatem sprostać wymaganiom rożnych konsumentów.
Filozofia marki opiera się na słowach:
To najprostszy sposób na sprawienie radości i lek na wszelkie smutki. Ta z pozoru najzwyklejsza czynność jest w stanie przenieść nas do najdalszych zakątków świata – wszystko dzięki daniom i składnikom, które pojawiają się na naszym talerzu. Tworząc nasze produkty, chcieliśmy dać konsumentom to, na co zasługują – radość z jedzenia smacznych potraw, o wyjątkowym i autentycznym smaku, który powstaje z połączenia najlepszych świeżych składników i oryginalnych przypraw.
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.