




mąka kokosowa nie posiada glutenu
Mąka kokosowa
ekologiczna
Ekologiczna, delikatna mąka kokosowa doskonale nadaje się do wypieków różnego typu – od chleba, przez naleśniki po ciasta, gofry i ciasteczka, nadając im charakterystycznego, słodkawego posmaku. Można nią zastąpić ok. 10-20% mąki pszennej. Mąkę kokosową można także spożywać na surowo – dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego (29g/100g) świetnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych koktajli i deserów. Niezastąpiona również w kuchni orientalnej.
Składniki: mąka kokosowa*100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna 1479 kJ/ 355 kcal; Tłuszcz 11,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g; Węglowodany 31,5 g; w tym cukry 15,7 g; Błonnik 29,1 g; Białko 17,9 g; Sól 0,9 g.
Dary natury
Data: 01/09/2026
Na razie nie dodano żadnej recenzji.