




- Nowy
Napój sprzedajemy jako dodatkowy starter do hodowli grzybka tybetańskiego.
Wersja 500ml i 1000ml jest delikatniejsza niż ta pakowana po 350ml.
KOMBUCHA (KOMBUCZA, czyt. kombucza) – jest to słodko-kwaśny, musujący napój o bardzo zdrowych właściwościach. Dokładniej to skupisko gatunków bakterii z rodzaju Acetobacter i Gluconobacter (różne gatunki i szczepy, które syntetyzują przede wszystkim kwasy organiczne) oraz drożdży z rodzajów Saccharomyces, Saccharomycodes, Schizosaccharomyces, Zygosaccharomyces, Dekkera, Candida, Torulospora, Koleckera, Pichia, Mycotorula i Mycoderma (przede wszystkim rozkładają cukier i syntetyzują etanol).
woreczek moletowany, zgrzewany.
Jest to bezpieczna podróż dla kombuchy - nie ma szkła ani plastiku, które mogą pęknąć.
Pakowanie jest zawsze tuż przed nadaniem.
Opis
Zobacz także
Na razie nie dodano żadnej recenzji.