KAMILLE
Kociołek myśliwski
Garnek żeliwny
10 L z trwałą powłoką emaliowaną
marmurkową
KM-4802M
Oryginalny kociołek marki KAMILLE wykonany z wysokiej jakości stopu żeliwa odpornego na najwyższe temperatury. W środku pokryty podwójną bardzo trwałą powłoką emaliowaną marmurkową, która chroni i zabezpiecza wnętrze kociołka, dodatkowo ułatwiając jego mycie i konserwacje.
Kociołek może stać bezpośrednio w ognisku, a dzięki poręcznemu uchwytowi może być zawieszony również nad ogniskiem.
Produkt posiada odkręcane nóżki, przez co kociołek można umieścić w kominku lub bezpośrednio w palenisku.
W środku kociołek pokryty podwójną emaliowaną marmurkową powłoką, która:
- jest bardzo trwała, odporna na zarysowania, uszkodzenia, ścierania i wysokie temperatury
- chroni i zabezpiecza wnętrze kociołka, dodatkowo ułatwiając jego mycie i konserwacje
Z przyjemnością i bez wysiłku zadbasz z takim kociołkiem o smaczny posiłek podczas dłuższego wypoczynku w otoczeniu przyrody.
Nie musisz obawiać się o uszkodzenie produktu - trwała żeliwna konstrukcja przetrwa nawet w najbardziej surowych warunkach.
Niezmieniony smak potraw oraz długi czas utrzymania temperatury tworzonych dań.
Najważniejsze cechy produktu:
- wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
- naturalny materiał, pozbawiony chemicznych dodatków
- kociołek i pokrywka posiadają od wewnętrznej strony emaliowaną marmurkową powłokę, która jest bardzo trwała, odporna na zarysowania, uszkodzenia, ścieranie i wysokie temperatury
- otwór wentylacyjny regulujący ciśnienie do bezpiecznego poziomu
- doskonale przewodzi ciepło, które równomiernie rozchodzi się po całej powierzchni kociołka
- odkręcane nóżki
- poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
- pojemność - 10 L
- oryginalne logo KAMILLE na pokrywie kociołka
- odpowiednio konserwowany (natłuszczany) posłuży wiele lat
Produkt należy użytkować zgodnie z dołączoną instrukcją, która gwarantuje, że zakupiony kociołek posłuży Ci na długie lata.
Zasady użytkowania naczyń żeliwnych:
- myć tylko ręcznie (nie myć w zmywarce)
- po użyciu umyć używając szczotki
- po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym
- nie doprowadzaj do przegrzania naczynia
- nie trzymaj gorącego oleju w naczyniu bez nadzoru
- nie przyrządzaj potraw o odczynie kwaśnym
- nie przechowuj żywności w naczyniu długi czas po zakończeniu gotowania, zamiast tego użyj innego pojemnika
- nie zostawiaj pustego naczynia na gorącym palniku lub w palenisku
- naczynie nie jest nierdzewne - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega
Instrukcja czyszczenia:
- po zakończeniu gotowania należy schłodzić naczynie na powierzchni odpornej na ciepło
- nie wolno schładzać naczynie poprzez wlanie zimnej wody do gorącego naczynia
- należy moczyć naczynie w gorącej wodzie przed przystąpieniem do czyszczenia
- naczynie należy czyścić łagodnym detergentem i ciepłą wodą
- nie należy używać szorstkich środków czyszczących
Na razie nie dodano żadnej recenzji.