


Dodaj tylko mleko i masło
NIE TRACI BLASKU!
Idealna polewa czarna błyszcząca do gotowania, która nada wypiekom wyjątkowy smak i wygląd.
Dzięki dodatkowi czarnego kakao polewa posiada piękną, głęboką czarną barwę i czekoladowy smak. Co więcej – nie traci blasku, nawet po zastygnięciu czy przechowywaniu w lodówce. Prosta w przygotowaniu – wystarczy rozpuścić mleko, masło, dodać polewę i zagotować.
cukier, 16% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia, 5,2% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), żelatyna.
Możliwa obecność MLEKA i GLUTENU
Sposób przygotowania:
W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wskazówki:
Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek.
Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozmasowując polewę łyżeczką.
Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.