













HERBATA CZARNA
to bardzo delikatna kompozycja stworzona z herbat z Cejlonu i Assamu ze złotymi tipsami.
Herbata się mieszanką herbat z Indii i Sri Lanki.
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: 2-3 minuty
Temperatura parzenia: 95 °C
Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
★ Herbatę czarną parzymy 1 raz
★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.
★ Jeśli lubimy mocniejsze napary - wykorzystujemy więcej suszu herbaty (ale zachowujemy odpowiedni czas parzenia)
★ Parzymy do 3 minut.
Dłuższe parzenie powoduje wydzielanie się garbników przez co napar może stać się gorzki (to również hamuje wchłanianie magnezu i żelaza - mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu).
★ Herbatę parzymy w temperaturze 95 °C
★ Używamy świeżej wodny najlepiej filtrowanej
- aromatyczna
- o ciemnym naparze
- doskonała z mlekiem lub śmietanką
- idealna na popołudniowe parzenie i delektowanie się :)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.