

























HERBATA CZARNA AROMATYZOWANA
Skład: herbata czarna, skórka pomarańczy, kardamon, goździki, cynamon, kawałki imbiru, CUKROWE ŚNIEŻYNKI, aromat
Opakowanie: 50 gramów
Czas parzenia: 2-3 minuty / pobudzenie, 4-5 minuty / uspokojenie
Temperatura parzenia: 95 °C
Pakowanie: torebeczki z metalowym zapięciem (jak na zdjęciach), na etykiecie - informacje o temperaturze, czasie parzenia i możliwej ilości zaparzeń.
★ Herbatę czarną parzymy 1 raz
★ Po zaparzeniu oddzielamy liście od naparu.
★ Jeśli lubimy mocniejsze napary - wykorzystujemy więcej suszu herbaty (ale zachowujemy odpowiedni czas parzenia)
★ Nie przekraczamy maksymalnego czasu parzenia czyli 5 minut. 2-3 minuty parzymy na pobudzenie, 4-5 minuty na uspokojenie.
Dłuższe parzenie powoduje wydzielanie się garbników przez co napar może stać się gorzki (to również hamuje wchłanianie magnezu i żelaza - mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu).
★ Herbatę parzymy w temperaturze 95 °C
★ Używamy świeżej wodny najlepiej filtrowanej
- typowo zimowa
- rozgrzewająca
- z "płatkami śniegu" czyli z cukrowymi śnieżynkami
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.