DELECTA

ZESTAW 6 CIAST  mix

MIESZANEK DO ŁATWEGO WYKONANIA WYPIEKU

ZESTAW ZAWIERA:

  1. BISZKOPT wyjątkowo puszysty na 16 porcji
  2. SERNIK na zimno na tortownicę  fi 25cm
  3. BEZA wyjątkowo krucha na 12 porcji
  4. CIASTO KRUCHE na 16 porcji (można zrobić ciastka lub ciasto)
  5. FAJNA BABKA jogurtowa - możliwość upieczenia na 3 sposoby
  6. CIASTO MARCHEWKOWE aromatyczne na 6 porcji

________

PO FOREMKI, POSYPKI, LUKRY, DEKORACJE, PAPIER, WYKRAWACZE do ciastek - ZAPRASZAMY NA pozostałe nasze aukcje.

______________________________

szczegółowe opisy poniżej.

______________________________

BISZKOPT

wyjątkowo puszysty

mieszanka do wykonania wypieku

✔ na 16 porcji

 łatwe do wykonania

380 G

______________________________

BISZKOPT to baza do ciast, za pomocą kórej wyczarujesz coś pysznego.

BISZKOPT  od Delecty jest dodatkowo przygotowany na mące tortowej, zatem nie opada i zawsze wyjdzie. Mąka tortowa to mąka wysokogatunkowa, o niskiej popiołowości, bardzo jasna, znana i ceniona przez polskie gospodynie za lekkość i niezawodność przy wypieku tortów i biszkoptów.

Wystraczy dodać tylko wodę i jaja, upiec ...i gotowe.

______________________________

  1. PRZYGOTUJ

    4 jaja

    30 ml wody (ok. 3 łyżki)

WYKONANIE:

  1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
  2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180⁰C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
  3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
  4. Po wystudzeniu udekoruj biszkopt wg uznania.

______________________________

ciasto SERNIK NA ZIMNO

mieszanka do wykonania deseru

✔ z serem mascarpone

✔ pyszny deser

✔ bez tłuszczów utwardzonych

✔ do przygotowania w około 2 godziny!

✔ na tortownicę o średnicy 25cm

154 G

______________________________

SERNIK NA ZIMNO ORYGINALNY bez tłuszczów utwardzonych to pyszny i puszysty sernik, który przygotujesz dodając tylko mleko.

To jedyny taki SERNIK, jest wyjątkowy dzięki nucie waniliowej z dodatkiem sera mascarpone.

SERNIK będzie idealnie smakował  i będzie doskonałym deserem jeśli dodasz  ulubione, owoce, galaretkę lub bitą śmietanę. Zrób przyjemność sobie lub Twoim bliskim ...ot tak...prosto z serca.

______________________________

PRZYGOTUJ:

Składniki:

600 ml schłodzonego mleka

WYKONANIE:

  1. Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka, wsypać zawartość torebki i ubijać mikserem przez 3 minuty.
  2. Przygotowaną masę przełożyć do okrągłej tortownicy (o średnicy 25 cm).
  3. Wstawić do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.

ciasto BEZA

mieszanka do wykonania wypieku

✔ nie potrzeba nic dodawać oprócz wody

✔ do upieczenia na papierze (bez foremki)

✔ można uformować 2 dużą bezę lub kilka mniejszym

410 G

______________________________

Lekka jak piórko, z zewnątrz krucha a w środku miękka o konsystencji delikatnej pianki – oto BEZA doskonała. Myślisz, że osiągnięcie ideału jest trudne i czasochłonne? Już nie! BEZA od Delecty - to jedyne takie ciasto na rynku, do samodzielnego wypieku, które zawsze i każdemu się udaje.

BEZA Delecta to produkt kompletny, dzięki czemu wygodny i szybki w przygotowaniu. Do zawartości opakowania należy dodać jedynie zimną wodę i całość zmiksować, by otrzymać dużą porcję na dwanaście osób.

Prostą instrukcję pieczenia przeczytasz na opakowaniu.

______________________________

WYKONANIE:

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 140-150⁰C.
  2. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
  3. Do wysokiego naczynia wlej 125 ml wody, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
  4. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
  5. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40−50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).

Po upieczeniu Twoja Beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.

Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30−36% tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.

CIASTO KRUCHE klasyczne

mieszanka do wykonania ciasta

✔ na 16 porcji

✔ możemy zrobić z mieszanki: CIASTO lub CIASTECZKA

✔ na 1KG gotowego wypieku

400 G

______________________________

CIASTO KRUCHE  to wyśmienita propozycja dla całej rodziny.

Jedyne CIASTO KRUCHE  na rynku z dodatkiem mąki krupczatki. CIASTO KRUCHE  to klasyczne ciasto o wyjątkowym połączeniu smaku dzięki specjalnie dobranym składnikom oraz chrupiącej konsystencji.

CIASTO KRUCHE jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, nie wymaga chłodzenia w lodówce, a i tak po wypieczeniu jest bardzo KRUCHE i maślane w smaku.

Wystarczy dodać kilka podstawowych składników (np. jaja, tłuszcz) i zmiksować z zawartością torebki, a następnie upiec.

Z CIASTA KRUCHEGO wyczarujesz Twoje ulubione ciasta, tarty oraz ciasteczka.

Jest to idealne CIASTO KRUCHE pod serniki oraz owoce lub inne ulubione dodatki. Z jednego opakowania CIASTA KRUCHEGO otrzymasz ok. 1 kg gotowego wypieku.

Wyczaruj coś wyjątkowego ...i piecz śmiało dla innych...ot tak prosto z serca.

______________________________

PRZYGOTUJ:

Do ciasta:

1 jajo

100 g zimnej margaryny lub masła

Do nadzienia:

1 kg jabłek

1 łyżka cukru

Do podsypywania:

1‒2 łyżki mąki pszennej

WYKONANIE:

  1. Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10‒15 min. Ostudź.

    Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem.

    Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na średnich obrotach przez 1‒2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.

    Nagrzej piekarnik do temp. 190⁰C bez termoobiegu.

    Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając je na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min.

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min.

    Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierzch posmaruj mlekiem.

    Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190⁰C przez 40‒45 min (do uzyskania złocistego koloru).

FAJNA BABKA JOGURTOWA

mieszanka do wykonania wypieku

✔ wypiek na 3 sposoby:

✔ w formie do babki

✔ w formie prostokątnej

✔ w foremkach do babeczek

350G

______________________________

Fajna Babka smak jogurtowy

Fajna Babka smak jogurtowy to linia produktów na mniejszą porcję. Idealna dla mniejszych rodzin, dla singli czy pustych gniazd.

Topy smaków, czyli czekoladowa i jogurtowa to Wasze ulubione ciasta, teraz w mniejszej porcji.

Fajna babka to mnóstwo możliwości wypieczenia: keksówka, forma babki czy babeczki.

Łatwe przygotowanie - tylko wymieszaj łyżką.

______________________________

  1. Przygotuj:

    100 g miękkiej margaryny

    2 jaja

    50 g jogurtu naturalnego

WYKONANIE:

  1. Formę do pieczenia o wymiarach ok. 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
  2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180⁰C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
  3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj jogurt i miękką margarynę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
  4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180⁰C przez 45‒50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).

______________________________

CIASTO MARCHEWKOWE

aromatyczne

mieszanka do wykonania wypieku

✔ aromatyczne

 z przyprawami: cynamonu, goździków i kardamonu

410G

______________________________

CIASTO MARCHEWKOWE to propozycja od marki Delecta. Dzięki unikalnej kompozycji przypraw: cynamonu, goździków i kardamonu, ciasto jest aromatyczne i smakuje wyjątkowo.

Jedyne takie CIASTO MARCHEWKOWE na rynku z dodatkiem suszonej marchewki. Wystarczy dodać jaja, tłuszcz...i gotowe.

Upiecz CIASTO MARCHEWKOWE z Twoimi ulubionymi dodatkami lub owocami np. ananas, bakalie, możesz tez dodać startą marchewkę.  Zrób przyjemność sobie lub Twoim bliskim ...ot tak...prosto z serca.

______________________________

  1. Składniki:

    3 jaja

    100 ml wody

    150 ml oleju

WYKONANIE:

  1. Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opakowanie serka śmietankowego naturalnego (około 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (około 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (około 10 g).
  2. Okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysp mąką.
  3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
  4. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
  5. Wstaw do piekarnika i piecz w tem. 180°C przez 45-50 min. (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).

______________________________

W OFERCIE POSIADAMY mieszanka do łatwego przygotowania:

BABECZKI:

  • BABECZKI smak truskawkowy
  • ŁACIATE BABECZKI smak BELGIJSKA CZEKOLADA z nutą limonki
  • ŁACIATE BABECZKI smak BELGIJSKA CZEKOLADA z nutą pomarańczy
  • ŁACIATE BABECZKI smak czekoladowy
  • BABECZKI smak borówkowy
  • BABECZKI z płatkami czekolady

CIASTKA:

  • ŚLIMACZKI drożdżowe
  • GOFRY jak z budki
  • BUŁECZKI słodkie
  • CIASTECZKA z ziarnami
  • PIERNICZKI korzenny smak

CIASTA:

  • FAJNA BABKA jogurtowa
  • FAJNA BABKA czekoladowa
  • CIASTO JOGURTOWE
  • PIERNIK z miodem
  • DROŻDŻOWE z kruszonką
  • MARCHEWKOWE
  • BISZKOPT
  • CZEKOLADOWE z belgijską czekoladą
  • KRUCHE klasyczne
  • BROWNIE mocno czekoladowe
  • LEŚNY MECH
  • KRÓWKA
  • KARPATKA

Wszystkie dostępne są na pozostałych aukcjach oraz w ogłoszeniu MIX.

13441613399

Opis

Nazwa handlowa
sernik na zimno
Stan opakowania
oryginalne
Rodzaj ciasta
inne

Na razie nie dodano żadnej recenzji.