













olej, foremki, polewy, posypki - dostępne u nas w sklepie!
Piernik kętrzyński – ciasto w proszku – można przygotować w kilka minut. Wystarczy dodać kilka składników i wymieszać, a potem wstawić na około godzinę do piekarnika. Piernik kętrzyński to propozycja dla osób, które nie mają czasu albo nie maja ochoty piec, ale lubią samodzielnie przygotowane wypieki.
mąka pszenna, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, jaja w proszku, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą w ilości 1,5 szklanki (380 ml). Dodać 170 ml oleju i ponownie dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, odstawić na 15 minut. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec około 45-60 minut. Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii.
Składniki: mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku zdemineralizowana, jaja w proszku, mleko w proszku odtłuszczone, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 352 kcal/1477 kJ, tłuszcz: 14,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g, węglowodany: 47,7 g, w tym cukry: 23,6 g, białko: 6,9 g, sól: 0,19 g.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu: Kętrzyński 1945 - producent Majonezów, Musztard i Ciast, Ignacego Daszyńskiego 11, 11-400 Kętrzyn
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.