

DELECTA
✔ na blaszkę 25 x 30 cm
✔ PYSZNA KLASYKA
PO FOREMKI - ZAPRASZAMY NA pozostałe nasze aukcje.
PO POLEWY, LUKRY, POSYPKI - zapraszamy na pozostałe nasze aukcje.
______________________________
KRÓWKA - znasz je doskonale z cukierni, a masz ochotę upiec je w domu dla swoich najbliższych.
Nic prostszego wypróbuj ciasto Delecta KRÓWKA. Delikatne miodowo-karmelowe ciasto przełożone jest lekkim kremem waniliowym, zwieńczeniem całości jest polewa toffi o charakterystycznej ciągnącej konsystencji.
Spróbuj nasze wyjątkowo karmelowe ciasto KRÓWKA koniecznie, a na pewno polecisz je swoim znajomym. Piecz śmiało dla innych...ot tak... prosto z serca.
Smak ulubionych cukierków teraz dostępny w formie ciasta. Delikatne miodowo-korzenne ciasto przełożone jest lekkim kremem waniliowym, zwieńczeniem całości jest polewa toffi o charakterystycznej ciągnącej konsystencji.
______________________________
Do kremu
450 ml mleka
100 g masła lub margaryny
Do ciasta
3 jaja
50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu
125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki)
1 saszetkę kawy zbożowej ANATOL
Do polewy
50 g margaryny
2 łyżki mleka
Do dekoracji
4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów Bakalland
WYKONANIE:
Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj.
Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując.
Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180ºC bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4−5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180ºC przez 25−30 min.
Zaparz kawę zbożową ANATOL lub herbatę. Ostudź.
Składanie ciasta
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
______________________________
Wszystkie dostępne są na pozostałych aukcjach oraz w ogłoszeniu MIX.
Data ważności: 04/2025
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.