CIASTO PIERNIK BEZGLUTENOWY BEZ GLUTENU mieszanka do wypieku 300g CELIKO

CIASTO PIERNIK BEZGLUTENOWY BEZ GLUTENU mieszanka do wypieku 300g CELIKO

9,49 zł
Brutto

CELIKO

ciasto

PIERNIK BEZGLUTENOWY

mieszanka do wykonania wypieku

BEZ GLUTENU

produkt SENOOWY

300g

Piernik bezglutenowy marki Celiko to ciasto przeznaczone dla osób, które nie mogą spożywać glutenu, ale chcą cieszyć się tradycyjnym, korzennym smakiem piernika. Produkt jest przygotowany z myślą o diecie bezglutenowej, co oznacza, że w jego składzie nie znajdziemy pszenicy ani innych zbóż zawierających gluten.

✔︎ Produkt bezglutenowy

✔︎ Odpowiedni dla wegan i wegetarian

✔︎ Szybki i łatwy w przygotowani

Składniki:

cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, goździki, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat.

Może zawierać: sojęmleko i ich produkty pochodne.

Wartość odżywcza (w 100 g produktu):

  • Wartość energetyczna:1555 kJ / 366  kcal
  • Tłuszcz: 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
  • Węglowodany: 86 g, w tym cukry 38 g
  • Białko: 2,6 g
  • Sól: 0,94 g

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

______________________________________________

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA PIERNIKA:

Składniki:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta
  • zamiennik 2 jajek (2 łyżki siemienia lnianego zalane 100 ml ciepłej wody)
  • 120 ml oleju
  • 80 ml wody lub napoju roślinnego

Wykonanie:

- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać zamiennik jajek, napój lub wodę i miksować ok. 2 minuty

- Dodać olej i miksować jeszcze ok. 2 minuty. Masę wylać do foremki (keksówki) 11 x 20 cm i wstawić do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika. Piec ok. 45 - 50 minut (do suchego patyczka)

- Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Tort o smaku piernika "inaczej"

Składniki:

Na placki:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 300g
  • 4 jajka
  • 40 ml wody
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Na krem:

  • 1 budyń o smaku śmietankowym Celiko
  • 400 ml mleka
  • 100g margaryny lub masła

Sposób przygotowania:

Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je mikserem na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku i nadal miksować. Następnie dodać przesianą przez sito mieszankę i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać wodę, olej i delikatnie wymieszać.

Rozgrzać patelnię z minimalną ilością tłuszczu. Ciasto nabrać chochelką i rozprowadzić po całej patelni. Smażyć z dwóch stron tak jak naleśniki. Z jednego opakowania mieszanki przy smażeniu na patelni o średnicy 20 cm wyjdzie około 8 szt.

Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodawać małymi porcjami masło i ubijać mikserem. Gotowy krem schłodzić w lodówce. Krążki ciasta układać na płaskim talerzu i przekładać kremem. Wierzch tortu posypać cukrem cynamonowym i orzechami lub polać polewą czekoladową.

Jesienno-zimowe ciasto z jabłkami

Składniki:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 300g
  • 2 jajka
  • 130 ml oleju
  • 80 ml wody
  • 4 jabłka
  • 1 opakowanie deseru Śnieżynka Celiko

Wykonanie:

Jabłka obrać, pokroić w półksiężyce i ułożyć na dnie foremki (tortownicy o średnicy 20 cm). Zawartość torebki z koncentratem cista wsypać do naczynia , dodać jaja, wodę i miksować ok. 2 min. Dodać olej i miksować jeszcze ok. 2 min. Masę wlać do foremki (na jabłka) i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C. Piec ok. 45 min ( do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce.

Śnieżynkę przygotować wg. sposobu przygotowania podanego na opakowaniu i wyłożyć na ciasto. Całość posypać wg. upodobania cynamonem lub wiórkami czekoladowymi.

13944089991

Opis

Kod producenta
5900038001190
Nazwa handlowa
Mieszanka bezglutenowa
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.31
Cechy dodatkowe
wegańskie
Certyfikat
Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa
Produkt nie zawiera
glutenu
Smak
czekoladowy
Rodzaj ciasta
piernik

Na razie nie dodano żadnej recenzji.