




Galaretka Winiary o smaku agrestowym to smakowity i łatwy w przygotowaniu deser. Charakteryzuje ją mocno owocowy smak i szlachetny kolor - to właśnie dlatego cieszy się uznaniem w wielu polskich domach.
Galaretki Winiary są niezwykle inspirujące - przyrządzisz z nich klasyczny deser, udekorujesz nimi ciasta albo owocowe pucharki.
A jeśli lubisz zaskakiwać swoich bliskich pysznościami, udekoruj galaretkę owocami lub bitą śmietaną. Galaretka Winiary - zaproszenie do krainy deserów
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowaniana 500 ml
4 Porcje
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę możesz udekorować świeżymi owocami.
Warto wiedzieć
Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 400 ml). Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Winiary to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują do przygotowywania znanych od pokoleń, tradycyjnych dań, jak również tych we współczesnym wydaniu.
Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie - w sumie ponad 230 różnych produktów, dzięki którym można szybko i prosto przygotować pyszny, domowy posiłek.
Winiary to marka, którą Polacy znają, cenią i której ufają,
czego dowodem są liczne nagrody m.in. Kryształowe Godło Marki Godnej Zaufania, a także prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku przyznawany przez redakcję „Rzeczpospolitej”.
Opis
Ostatnio przeglądane
Na razie nie dodano żadnej recenzji.