FRUPP wegański BATON LIOFILIZOWANY bez Cukru Glutenu CELIKO MIX SMAKÓW x18
FRUPP wegański BATON LIOFILIZOWANY bez Cukru Glutenu CELIKO MIX SMAKÓW x18
  • Pakiet
FRUPP wegański BATON LIOFILIZOWANY bez Cukru Glutenu CELIKO MIX SMAKÓW x18
FRUPP wegański BATON LIOFILIZOWANY bez Cukru Glutenu CELIKO MIX SMAKÓW x18

FRUPP wegański BATON LIOFILIZOWANY bez Cukru Glutenu CELIKO MIX SMAKÓW x18

54,85 zł
Brutto

CELIKO

FRUPP

BATON LIOFILIZOWANY

MIX SMAKÓW

18 szt

w skłąd zestawu wchodzi:

  • 3x TRUSKAWKA
  • 3x JABŁKO
  • 3x MALINA
  • 3x WIŚNIA
  • 3x JABŁKO JAGODA
  • 3x MARAKUJA JABŁKO

______

W wyjątkowych przypadkach braku dostępności któregoś ze smaku - wysyłamy inny losowo.

3a4143434444a366c354255b4e95

Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemięWitamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.

Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn.

___

Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.

Dzięki czemu:

  • wspomagają pracę wątroby,
  • przyczyniają się do wzmocnienia mięśni, serca, układu nerwowego,
  • wykazują działanie przeciwmiażdżycowe,
  • działają regulująco na przemianę materii,
  • ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm.

___

Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanówBioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.

___

Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP.

Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią.

Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.

___

cechy batonów:

PRODUKTY BEZGLUTENOWE

___________

BEZ CUKRU, BEZ TŁUSZCZU, BEZ SOLI

___________

duża zawartość BŁONNIKA

___________

ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN I WEGAN

___________

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

SZCZEGÓŁOWE OPISY PONIŻEJ,

w zestawie jest 18szt, po 3szt z każdego z 6 smaków:

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP

BATON LIOFILIZOWANY

MALINA

10g

__

1 baton = 43g owoców.

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

1 baton to tylko 30 kcal.

10g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
  • Tłuszcze: 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
  • Węglowodany: 53g, w tym cukry: 39g
  • Błonnik: 36g
  • Białko: 3,2g
  • Sól: 0,02g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP

BATON LIOFILIZOWANY

JABŁKO

9g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1423 kJ/338 kcal
  • Tłuszcze: 0,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
  • Węglowodany: 69g, w tym cukry: 51g
  • Błonnik: 28g
  • Białko: 0,7g
  • Sól: 0,02g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP

BATON LIOFILIZOWANY

WIŚNIA

10g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1408 kJ/335 kcal
  • Tłuszcze: 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
  • Węglowodany: 65g, w tym cukry: 49g
  • Błonnik: 29g
  • Białko: 2,2g
  • Sól: 0,03g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP

BATON LIOFILIZOWANY

TRUSKAWKA

10g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
  • Tłuszcze: 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
  • Węglowodany: 63g, w tym cukry: 41g
  • Błonnik: 31g
  • Białko: 2,1g
  • Sól: 0,02g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP Kids

BATON LIOFILIZOWANY

JABŁKO MARAKUJA

9g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Jabłka (29%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marakui (6,5%), zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1397 kJ/332 kcal
  • Tłuszcze: 0,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
  • Węglowodany: 68g, w tym cukry: 51g
  • Błonnik: 27g
  • Białko: 0,9g
  • Sól: 0,02g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

c32c78484cf3b1faca6af5ec60df

Celiko

FRUPP Kids

BATON LIOFILIZOWANY

JABŁKO JAGODA

9g

PRODUKT BEZGLUTENOWY

_______

Skład

Owoce: jabłka (21%), jagody (10%); zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1410 kJ/335 kcal
  • Tłuszcze: 0,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
  • Węglowodany: 67g, w tym cukry: 50g
  • Błonnik: 29g
  • Białko: 0,8g
  • Sól: 0,02g (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Zawiera naturalnie występujące cukry.

ZAPRASZAMY do zapoznania się z całą naszą zdrową ofertą

▶ Produkty bezglutenowe

▶ Superfoods w różnej postaci (proszek, tabletki, herbatki)

▶ suplementy diety

▶ witaminy

▶ minerały

▶ zioła

▶ nalewki ziołowe

▶ soki

▶ oleje

▶ herbaty

▶ kawy

▶ zdrowe przekąski...

BATONY można zakupić u nas również pojedynczo, w wielosztukach i mixach.

3a4143434444a366c354255b4e95

14347106533

Opis

Nazwa handlowa
FRUPP MALINA Baton Liofilizowany Bez Cukru Bez Glutenu 10g Celiko.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.