


Składniki: mango 100%
Mango suszone to owoce mango, które zostały poddane procesowi suszenia, aby usunąć większość wilgoci. Jest to popularna alternatywa dla świeżego mango i może być stosowana w różnych potrawach i przekąskach.
Suszone mango zachowuje większość wartości odżywczych i smaku świeżego mango, jednak zawiera też nieco więcej skoncentrowanych cukrów. Jest prawdziwym źródłem witamin i minerałów, takich jak witamina C, witamina A, żelazo i potas.
Suszone mango można jeść samodzielnie jako zdrową przekąskę, dodawać do musli, jogurtów, deserów czy muffinek. Może też być składnikiem słodkich sosów czy pasty do kanapek.
To duże i soczyste plastry tego egzotycznego owocu. Mango to owoc, który pochodzi z Azji Południowej. Tam zyskało popularność i z tych rejonów było eksportowane do krajów na całym świecie. W Europie owoc ten pojawił się w XVI wieku. Drzewa mango osiągają wysokość od 30 do 40 metrów. Są to rośliny długo żyjące – niektóre gatunki owocują nawet po 300 latach. Owoce dojrzewają w ciągu 3-6 miesięcy i mają różne kolory od zielonego, żółtego, pomarańczowego aż po odcieni czerwieni. Mango to owoce, które są naturalnie słodkie. Dlatego ich suszona wersja to doskonałą i zdrowa samodzielna przekąska, która możesz zabrać do pracy, dać dziecku do szkoły lub zjeść na podwieczorek w domu albo podczas wieczornego oglądania filmów. Te suszone owoce możesz zabrać ze sobą na spacer, górski szlak czy wycieczkę rowerową. Jednak suszone mango to również doskonały dodatek do sałatek owocowych, urozmaicenie śniadań na słodko: owsianek, granoli, jogurtów, płatków śniadaniowych. Azjatycki rodowód tych owoców sprawia, że idealnie pasuje do potraw kuchni z tego regionu świata, ponieważ właśnie tam kucharze łączą słony, słodki i pikantny smak. Mango ma za zadanie delikatnie łagodzić ostrość potraw. Wypróbuj je w swojej kuchni.
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Produkt może zawierać alergeny.
Kraj pochodzenia: Burkina Faso
Opis
Na razie nie dodano żadnej recenzji.