PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY
PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY
PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY
PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY
PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY
PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY

PESTKI DYNI ŁUSKANE 1KG dynia pestki 1000g KAMELEON KULINARNY

25,44 zł
Brutto

6a70d37340738448596ce2b74419

PESTKI DYNI ŁUSKANE

1KG / 1000G

Są niezwykle bogatym źródłem składników odżywczych, stąd też ich liczne walory prozdrowotne. Zawierają witaminy A, C, E, z grupy B oraz minerały: magnez (100 gram pestek dyni zaspokaja dzienne zapotrzebowania organizmu na ten pierwiastek), cynk, fosfor, żelazo, mangan i miedź. Znajdziesz w nich też błonnik, fitosterole, nienasycone kwasy tłuszczowe czy tryptofan – aminokwas będący prekursorem dla serotoniny, czyli hormonu szczęścia.

Kraj pochodzenia: POLSKA

f59ff9734512aaec301b781724da621a763c4220acea7b9787f4eed2

Właściwości

Cynk jest sprzymierzeńcem męskiej potencji i płodności. Panie z pewnością zainteresuje też fakt, że pierwiastek ten wspiera urodę – korzystnie wpływa na stan skóry, włosów i paznokci. Magnez i potas koją nerwy oraz przeciwdziałają bolesnym skurczom.

Pestki dyni chronią przed miażdżycą, kamicami nerkowymi i osteoporozą. Korzystnie wpływają zaś na kondycję kości i zębów, działają przeciwzapalnie, wspierają układ odpornościowy. Ponadto świeże (nie suszone) nasiona są skuteczne w walce z pasożytami układu pokarmowego takimi, jak: owsiki, tasiemiec czy glista ludzka.

Zastosowanie w kuchni

Doskonale smakują solo, ale są też świetnym dodatkiem do sałatek, pesto, granoli, wypieków, zup. Optymalna do zjedzenia, codzienna porcja pestek dyni to 30 g. Żeby nie jełczały, najlepiej przechowywać je w lodówce (w dolnej szufladzie).

15979104133

Opis

Kod producenta
5904119225031
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
1
pestek
pestki dyni
Typ nasion
naturalne

Na razie nie dodano żadnej recenzji.